26 juni 2020
19:00

Roslagsbro IF 2

Referat: Almunge IK - Roslagsbro IF 2

Äntligen kunde serien dra igång och vad är väl bättre ön att börja med en på förhand tuff match. Almunge brukar vara starka och duktiga på det fysiska spelet, så även ikväll. Vi står upp bra och spelar ett vägvinnande kortpassningsspel på den långklipta gräsmattan. Dessvärre blev det tidigt uppförsbacke när AIK gör 1-0 efter några minuter på ett kanonskott från straffområdeslinjen. Vi spelar som sagt vårt fina vägvinnande spelning skapar också chanser men fina parader av deras målvakt och oskärpa gör att vi går till halvtidsvila med 1-0 i baken.
Vi gör några justeringar och tillägg i spelet till andra och fortsätter att hitta hål i deras försvar, men en målvakt på hugget och fortsatt oskärpa och otur nekade oss mål. Vi gör ett slarvigt uppspel på 90 minuter och blir obönhörligen straffade och Almunge kan rulla in 2-0. Resten av matchen är en jakt från oss och lägen saknas inte. Kanske skulle vi haft en straff strax efter 2-0, men icke. I stället får Almunge till en kontring där Samuel räddar första läget. Returen går till en röd-gul som skjuter i stolpen via vår back och in i mål, 3-0. Vi fortsätter ändå jaga och försöka och i slutminuterna får vi en frispark strax utanför straffområdet. Alfons skott var riktigt bra men touchade bara ribbans översida. Sammanfattningsvis gör vi en bra match och kan vara nöjda med prestationen. Till nästa match ska vi definitivt jobba med avslut.